Рецепт за припрему дивље патке

Дивља патка је атрактивна ловна дивљач која може бити припремљена на различите начине.

За следећи рецепт је потребно:

  • – дивља патка
  • – две главице црног лука
  • – једна шаргарепа
  • – чаша белог вина
  • – 100 грама димњене сланине

За припрему рецепта је потребно око један сат и тридесет минута.

Очишћену патку исећи тако да се одвоји грудни кош од задњег дела. Затим месо посолити и побиберити. Тако зачињено месо оставити у фрижидеру да одстоји пар сати. Димњену сланину исећи на шните.

Црни лук и шаргарепу исећи на колутове. У ватросталној чинији налити мало уља и затим наређати црни лук и шаргарепу на дну. Поређати месо у чинију и на њих наслагати исечену сланину. Затим све зачинити вегетом.

У чинију додати чашу воде и чашу белог вина по избору. Ставити чинију у загрејану рерну и пећи око 60 минута на 200 степени.

Уз овако припремљену патку најбоље иде бело вино или светло пиво.

Пријатно!

Comments are closed.

Search
Advertisement
Skorašnji komentari
    Доступни чланови
    Nijedan član trenutno nije dostupan
    Календар
    februar 2018.
    P U S Č P S N
    « avg    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728