Рецепт за припрему дивље патке
Skorašnji komentari
    Доступни чланови
    Nijedan član trenutno nije dostupan
    Календар
    avgust 2018.
    P U S Č P S N
    « avg    
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    Рецепт за припрему дивље патке

    Дивља патка је атрактивна ловна дивљач која може бити припремљена на различите начине.

    За следећи рецепт је потребно:

    • – дивља патка
    • – две главице црног лука
    • – једна шаргарепа
    • – чаша белог вина
    • – 100 грама димњене сланине

    За припрему рецепта је потребно око један сат и тридесет минута.

    Очишћену патку исећи тако да се одвоји грудни кош од задњег дела. Затим месо посолити и побиберити. Тако зачињено месо оставити у фрижидеру да одстоји пар сати. Димњену сланину исећи на шните.

    Црни лук и шаргарепу исећи на колутове. У ватросталној чинији налити мало уља и затим наређати црни лук и шаргарепу на дну. Поређати месо у чинију и на њих наслагати исечену сланину. Затим све зачинити вегетом.

    У чинију додати чашу воде и чашу белог вина по избору. Ставити чинију у загрејану рерну и пећи око 60 минута на 200 степени.

    Уз овако припремљену патку најбоље иде бело вино или светло пиво.

    Пријатно!

    Comments are closed.

    Advertisement

    Место за Вашу рекламу

    Links: