Скорашњи коментари

    Рецепт за припрему дивље патке

    Дивља патка је атрактивна ловна дивљач која може бити припремљена на различите начине.

    За следећи рецепт је потребно:

    • – дивља патка
    • – две главице црног лука
    • – једна шаргарепа
    • – чаша белог вина
    • – 100 грама димњене сланине

    За припрему рецепта је потребно око један сат и тридесет минута.

    Очишћену патку исећи тако да се одвоји грудни кош од задњег дела. Затим месо посолити и побиберити. Тако зачињено месо оставити у фрижидеру да одстоји пар сати. Димњену сланину исећи на шните.

    Црни лук и шаргарепу исећи на колутове. У ватросталној чинији налити мало уља и затим наређати црни лук и шаргарепу на дну. Поређати месо у чинију и на њих наслагати исечену сланину. Затим све зачинити вегетом.

    У чинију додати чашу воде и чашу белог вина по избору. Ставити чинију у загрејану рерну и пећи око 60 минута на 200 степени.

    Уз овако припремљену патку најбоље иде бело вино или светло пиво.

    Пријатно!

    Comments are closed.

    Advertisement

    Место за Вашу рекламу

    Месечеве мене

    Месец је у опадајућој фази, четвртина месеца.

    Доступни чланови
    Ниједан члан тренутно није доступан
    Календар
    децембар 2017.
    П У С Ч П С Н
    « авг    
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031